ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Diving in KalymnosΌταν επισκεφθείτε την Κάλυμνο οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσετε τις καταδύσεις. Χάρη στη μακρά παράδοση στην κατάδυση και στην σπογγαλιεία, οι Καλύμνιοι είναι ειδικοί στις καταδύσεις στη θάλασσα και θα χαρούν να μοιραστούν τα μυστικά τους μαζί σας. Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη σχολή κατάδυσης στην Ελλάδα ιδρύθηκε το νησί της Καλύμνου.

Εδώ, θα βρείτε την μεγαλύτερη σε μήκος (12 χιλιόμετρα) θαλάσσια ακτογραμμή στην Ελλάδα, προκειμένου να ασκήσετε το άθλημα της κατάδυσης. Παρά το γεγονός ότι απαγορεύεται σχεδόν σε όλη τη χώρα για την προστασία των αρχαιολογικών θησαυρών, η κατάδυση είναι μια δραστηριότητα που μπορείτε να απολαύσετε στην Κάλυμνο, είτε υπό την καθοδήγηση ενός δασκάλου καταδυτικού κέντρου ή μόνοι σας, αν έχετε την κατάλληλη γνώση και τον εξοπλισμό. Το υποβρύχιο περιβάλλον είναι πολύ πλούσιο και επιπλέον εκτός από τα πολλά θαλάσσια είδη που θα συναντήσετε, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε απομεινάρια αρχαίων αλλά και πιο σύγχρονων ναυαγίων.

Ετοιμαστείτε και αρχίστε την εξερεύνηση σε οποιαδήποτε από τις προτεινόμενες περιοχές καταδύσεων. Οι περισσότερο προτιμώμενες περιοχές είναι οι ακόλουθες: 

  • Τα 12 χλμ. ακτογραμμής μεταξύ Θέρμα και Πιθάρι.
  • Το Καταδυτικό πάρκο το οποίο είναι το πρώτο στην Ελλάδα.
  • Τα δύο αγροκτήματα σφουγγαριών, ένα στο Καστέλλι και το άλλο στο Καμπί.
  • Η περιοχή Διαπόρι, στο νησί της Λέρου, το οποίο είναι εύκολα προσβάσιμο από την Κάλυμνο.

Στην Κάλυμνο θα βρείτε επίσης πολλά καταδυτικά κέντρα με μεγάλη εμπειρία, που θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα εάν δεν είστε ένας έμπειρος δύτης ή σε περίπτωση που χρειαστείτε οποιαδήποτε βοήθεια.

Η φωτογραφία είναι από το Kalymnos Diving Center.