ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ

Πτήσεις Και Πλοία

Πτήσεις

Αεροδρόμιο Καλύμνου

Η Κάλυμνος έχει γίνει πιο προσιτή από το καλοκαίρι του 2006, διαθέτοντας πλέοναεροδρόμιο το οποίο λειτουργεί όλο το χρόνο. Το καλοκαίρι υπάρχουν 1-2 πτήσεις την ημέρα τηςOlympic Air από την Αθήνα προς την Κάλυμνο και το αντίστροφο. Το χειμώνα υπάρχει μια πιο περιορισμένη υπηρεσία, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν τουλάχιστον 3 πτήσεις την εβδομάδα.

Αεροδρόμιο Κω

Το Αεροδρόμιο της Κω λειτουργεί επίσης όλο το χρόνο. Με τακτικές πτήσεις της Aegean και της Olympic από Αθήνα προς Κω όλο το καλοκαίρι και το χειμώνα, καθώς και πολλές πτήσεις τσάρτερ με τη Ryanair μερικές από τις οποίες ξεκινούν από το τέλος του Μαρτίου.

Πλοία

Αθήνα – Κάλυμνος

Το πλοίο Blue Star «Διαγόρας»ξεκινάει από το λιμάνι του Πειραιά προς Κάλυμνο. Αυτό το ταξίδι διαρκεί συνήθως 10 – 12 ώρες. Λειτουργεί επίσης όλο το χρόνο, αλλά και πάλι με μια περιορισμένη υπηρεσία το χειμώνα.

Μαστιχάρι (Κως) – Κάλυμνος

Το Ολύμπιος Απόλλων ή ο Ολύμπιος Ζευς εκτελεί τακτική συγκοινωνία από το Μαστιχάρι στην Κάλυμνο όλο το χρόνο και είναι πλοίο επιβατών και αυτοκινήτων.

Το Kalymnos Star ή το Kalymnos Dolphin είναι επίσης δύο άλλα επιβατηγά πλοία που ξεκινούν από το Μαστιχάρι και τα δρομολόγια είναι όλο το χρόνο. Τα πλοία αυτά προσπαθούν γενικά να ταιριάξουν με τις αναχωρήσεις των πτήσεων και των αφίξεων από το αεροδρόμιο της Κω.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σκάφη που εκτελούνται από και προς Κάλυμνο είναι πάντα μια καλή ιδέα να ελέγξει το GTP (Ελληνικά σελίδες ταξιδιού) για www.gtp.gr

Κάλυμνος – Τέλενδος

Το μικρό νησί της Τελένδου χωρίζεται από το νησί της Καλύμνου, με όχι περισσότερο από ένα ταξίδι 5 λεπτών. Σκάφη όλο το καλοκαίρι αναχωρούν κάθε 30 λεπτά από την μικρή προβλήτα Μυρτιές.